Aljašská treska pečená s bramborami
Recepty, RybySuroviny
- 400 g aljašské tresky
- 9-10 malých brambor
- sůl
- pepř
- kmín
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 špetky sušeného rozmarýnu
- 100 g másla
- olivový olej
- 1 kapie
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 malá konzerva mexické směsi (135 g směsi Bonduelle Mexiko)
Postup Aljašská treska pečená s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme malé brambory ve slupce (asi10 minut). Nakrájíme kapii na kousky, brambory scedíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme nakrájenou kapii. Postříkáme olejem a vinným octem. Dáme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 20 minut.
Filety tresky osolíme, opepříme a okmínujeme. Poprášíme moukou z obou stran. Rybu dáme na plech vyložený pečicím papírem, který postříkáme olejem. Na filety poklademe plátky másla. Dáme do trouby a pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Pak filety obrátíme a pečeme ještě 10 minut. Rybu po vyjmutí z trouby držíme v teple, plech s bramborami vrátíme do trouby a prohřejeme 3 až 5 minut. (Brambory s kapií můžete přidat k rybě v polovině pečení po obrácení, uštříte 5 minut a vše bude mít stejnou teplotu pro podávání.)
Mezitím na másle podusíme mexickou směs - hrášek, kukuřici a papriku.
Podáváme s bramborami, pečenou paprikou a dušenou zeleninou.