Aljašská treska pečená s bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g aljašské tresky
9-10 malých brambor
sůl
pepř
kmín
3 lžíce hladké mouky
2 špetky sušeného rozmarýnu
100 g másla
olivový olej
1 kapie
1 lžíce červeného vinného octa
1 malá konzerva mexické směsi (135 g směsi Bonduelle Mexiko)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme malé brambory ve slupce (asi10 minut). Nakrájíme kapii na kousky, brambory scedíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme nakrájenou kapii. Postříkáme olejem a vinným octem. Dáme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 20 minut.

  2. Filety tresky osolíme, opepříme a okmínujeme. Poprášíme moukou z obou stran. Rybu dáme na plech vyložený pečicím papírem, který postříkáme olejem. Na filety poklademe plátky másla. Dáme do trouby a pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Pak filety obrátíme a pečeme ještě 10 minut. Rybu po vyjmutí z trouby držíme v teple, plech s bramborami vrátíme do trouby a prohřejeme 3 až 5 minut. (Brambory s kapií můžete přidat k rybě v polovině pečení po obrácení, uštříte 5 minut a vše bude mít stejnou teplotu pro podávání.)

  3. Mezitím na másle podusíme mexickou směs - hrášek, kukuřici a papriku.

  4. Podáváme s bramborami, pečenou paprikou a dušenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!