Pikantní dušená plec s jablky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
2 lžíce sojové omáčky
2 cibule
2 jablka
1 červená paprika
2,5 dl bílého vína
1 lžíce zeleninové směsi Harissa
3 dl masového vývaru
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky.

  2. Sojovou omáčku smícháme s olejem (2 lžíce), pepřem (1 lžička), tymiánem (1 lžička) a solí.

  3. Poté maso potřeme směsí oleje a koření a dáme uležet do chladna na cca 24 hodin.

  4. Nakrájené cibule na kostičky orestujeme na pánvi a přidáme maso, které zprudka orestujeme, aby se nám hezky zatáhlo, a opékáme prudce cca 5 minut. Maso přendáme do hrnce, ve kterém se bude dusit. Přidáme víno a dusíme.

  5. Mezitím si oloupeme a nakrájíme po zbavení jadřince dvě větší jablka na kostičky, červenou papriku na tenké kratší proužky a přidáme k masu, které se již dusí.

  6. Po 30 minutách, kdy se zredukuje obsah šťávy, přilijeme 3 dl vývaru a lehce dle potřeby osolíme. Jakmile je maso měkké a kostičky jablka rozvařené a šťáva tím pádem lehce zahuštěná, přidáme 1 lžíci zeleninové směsi Harissa a již necháme jen provařit cca 3 minuty. Nezahušťujeme, to zas nás udělalo jablko. Vhodná příloha je vařený brambor, rýže ale i čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!