Parmazánové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory
1 vejce
strouhanka+strouhaný parmazán 2:1
1 stroužek utřeného česneku
lžička koření na farmářské brambory
lžička mleté papriky
lžička sušené petrželky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme po délce na osminky. Dáme do studené vody na 30 minut a osušíme.

  2. Vejce rozšleháme se solí, kořením a pepřem. Strouhanku smícháme s paprikou, sýrem a petrželkou.

  3. Brambory namáčíme nejprve ve vejcích a potom obalíme ve strouhance. Ukládáme na plech s pečícím papírem.

  4. Zakápneme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. asi 35-40 minut do měkka a do zlatova. Podáváme třeba s oblíbeným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!