Masová směs ve vlastní šťávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové palce z panenky
1/2 kg vykostěného krůtího stehna
30 dkg libové Oravské slaniny - bez kůže
1 litr vývaru z kostí
2 velké cibule
3 stroužky česneku CZ
hladká mouka
mletý kmín
vepřové sádlo
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso (palce) nakrájíme na kostky, krůtí a slaninu bez kůže na menší kostky.

  2. Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a po jeho rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule, slaninu a opečeme vše do zlatova.

  3. Na kostky nakrájené vepřové a krůtí maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli se slaninou a zprudka necháme maso zatáhnout.

  4. Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř, lžičku drceného kmínu, utřený česnek a necháme lehce dusit podlitím připraveným vývarem do ¾ masa ve vlastní šťávě do změknutí. V průběhu dušení můžeme vývar lehce dolévat.

  5. Jakmile je maso měkké, tak přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky na zahuštění.

  6. Vše dobře společně promícháme a necháme na mírném ohni lehce provařit asi 10 - 15 minut.

  7. Na závěr dochutí oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s opečeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!