Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

650 g koňské kýty
150 g bůčkového závinu (nakrájeného na tenké plátky)
150 g brněnského salámu (nakrájeného na tenké úzké proužky)
2 lžíce krenexu
(2 lžíce pesta z pažitky můžeme vynechat)
1/2 červené papriky
2 lžíce oleje
1 cibule
sůl
mletý pepř
podle potřeby na zahuštění
1 lžička solamylu rozmíchaná
trochu vody

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa přes potravinářskou folii dobře rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme.

  2. Vnitřní stranu potřeme krenexem a poklademe plátky bůčkového závinu. Pokud máme, tak potřeme pestem z pažitky a posypeme proužky salámu. Malou hromádku salámových proužků odložíme stranou a použijeme do základu.

  3. Na plát masa rozložíme pro barevný efekt proužky papriky a maso zavineme. Roládu zajistíme nití.

  4. V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek salámových nudliček. Po 4 minutách odhrneme ke kraji hrnce, vložíme roládu a prudce ji ze všech stran osmahneme.

  5. Podlijeme 350 ml horké vody, malinko osolíme, nebo můžeme rozdrobit 1/2 kostky masového bujónu.Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 55 minut.

  6. Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.

  7. Pokud budeme chtít šťávu pouze přírodní, necháme ji tak. Nebo ji malinko zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě a necháme 2 minuty provařit.

  8. Maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme například s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!