Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 650 g koňské kýty
- 150 g bůčkového závinu (nakrájeného na tenké plátky)
- 150 g brněnského salámu (nakrájeného na tenké úzké proužky)
- 2 lžíce krenexu
- (2 lžíce pesta z pažitky můžeme vynechat)
- 1/2 červené papriky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř
- podle potřeby na zahuštění
- 1 lžička solamylu rozmíchaná
- trochu vody
Postup Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem
Postup přípravy receptu
-
Plát masa přes potravinářskou folii dobře rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme.
Vnitřní stranu potřeme krenexem a poklademe plátky bůčkového závinu. Pokud máme, tak potřeme pestem z pažitky a posypeme proužky salámu. Malou hromádku salámových proužků odložíme stranou a použijeme do základu.
Na plát masa rozložíme pro barevný efekt proužky papriky a maso zavineme. Roládu zajistíme nití.
V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek salámových nudliček. Po 4 minutách odhrneme ke kraji hrnce, vložíme roládu a prudce ji ze všech stran osmahneme.
Podlijeme 350 ml horké vody, malinko osolíme, nebo můžeme rozdrobit 1/2 kostky masového bujónu.Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 55 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
Pokud budeme chtít šťávu pouze přírodní, necháme ji tak. Nebo ji malinko zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě a necháme 2 minuty provařit.
Maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme například s rýží.