Játrový Hermelín
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kus jakéhokoliv druhu Hermelínu
- 150 g drůbežích jater
- 50 g tvrdého sýra
- 1 vajíčko
- provensálské koření, cca 2 špetky
- pepř
- mořská sůl
- několik kapek kečupu
- tekuté chilli koření
- 2 kolečka šunky nebo šunkového salámu
- olej
Postup Játrový Hermelín
Postup přípravy receptu
-
Hermelín překrojíme a vydlabeme. Vydlabanou část si ponecháme bokem. Do každé půlky Hermelínu vložíme kolečko šunky a pokapeme podle chuti kečupem a čili kořením.
Drůbeží játra nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme na lžičce oleje, osolíme, opepříme, ochutíme provensálským kořením. Poté přidáme vydlabanou část Hermelínu, necháme ji roztéct v játrech a přidáme jedno vajíčko. Promícháme a vejce necháme mírně srazit.
Touto směsí plníme půlky Hermelínů, postrouháme tvrdým sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéct na cca 15 minut na 220°C.
Podáváme se zeleninovým salátem.