Játrový Hermelín

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kus jakéhokoliv druhu Hermelínu
150 g drůbežích jater
50 g tvrdého sýra
1 vajíčko
provensálské koření, cca 2 špetky
pepř
mořská sůl
několik kapek kečupu
tekuté chilli koření
2 kolečka šunky nebo šunkového salámu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín překrojíme a vydlabeme. Vydlabanou část si ponecháme bokem. Do každé půlky Hermelínu vložíme kolečko šunky a pokapeme podle chuti kečupem a čili kořením.

  2. Drůbeží játra nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme na lžičce oleje, osolíme, opepříme, ochutíme provensálským kořením. Poté přidáme vydlabanou část Hermelínu, necháme ji roztéct v játrech a přidáme jedno vajíčko. Promícháme a vejce necháme mírně srazit.

  3. Touto směsí plníme půlky Hermelínů, postrouháme tvrdým sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéct na cca 15 minut na 220°C.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!