Martinské rohlíky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 200 g vody
- žloutek
- 70 g cukru
- 70 g změklého másla
- 2 lžičky citrónové šťávy
- strouhaná citrónová kůra
- špetka soli
- 250 g polohrubé mouky
- 250-260 g hladké mouky
- 21 g droždí
- Náplň:
- 200 g mletého máku
- 300-350 ml mléka
- 60 g cukru
- 2 lžíce marmelády
- strouhaný perník (na zahuštění – pokud je třeba)
Postup Martinské rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto dáme do pekárny a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 12 kousků a necháme chvilku odpočinout.
Pak z každého vyválíme ovál, natřeme na něj náplň a zavineme - chtěla jsem, aby mi náplň z krajů rohlíků vykukovala. (Kdo nechce, nenatře náplň až do okrajů vyváleného oválu těsta.)
Svinuté rohlíky dáme kynout na plech s pečící fólií, pak potřeme vejcem (nebo jen zbylým bílkem) a upečeme ve vyhřáté troubě (180-190°/asi 15-20min).