Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách s pečenou zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 4 čerství pstruzi
- 2 lžíce hladké mouky
- olivový olej na smažení
- na marinádu:
- 1 hrst kopru
- 1 hrst bazalky
- 1 hrst petrželky
- kůra z 1 citrónu
- 0,5 dcl citrónové šťávy
- 2 dcl olivového oleje
- sůl
- barevný pepř podle chuti
- pečená zelenina:
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 červená paprika
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 12 cherry rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 snítky oregána
- sůl
Postup Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách s pečenou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Ryby nejdříve důkladně omyjeme ve studené vodě.
Všechny bylinky nasekáme na drobno a vsypeme do hmoždíře.
Nastrouháme kůru z citrónu a přidáme k bylinkám. Zastříkneme citrónovou šťávou, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v hmoždíři pořádně utřeme.
Vzniklou marinádou pstruhy potřeme a nezapomeneme marinádu vetřít i do břišní dutiny. Necháme v lednici marinovat několik hodin - nejlépe do druhého dne.
Pstruhy obalíme v hladké mouce a opečeme je z obou stran na olivovém oleji. Ještě je dáme asi na 15 minut dopéct do trouby při 200 stupních.
Cuketu s lilkem nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme vyplakat.
Mezitím očistíme zbylou zeleninu a nakrájíme ji na čtvrtky, česnek necháme na stroužky.
Vše kromě rajčátek smícháme a pečeme při 200 stupních cca 20 minut. Na poslední 3 minutky pečení přidáme celá rajčátka.