Marinované, pomalu pečené jehněčí
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1200 g jehněčího masa (já měla hřbet a krk)
- Marináda:
- 4 roztlučené hřebíčky
- 4 roztlučené kuličky jalovce
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mletého římského kmínu (Cumin)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kardamonu
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce Teriyaki omáčky
- 5 stroužků česneku
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 80 ml kvalitního olivového oleje
- sůl
- drcený pepř
Postup Marinované, pomalu pečené jehněčí
Postup přípravy receptu
-
Vsechno sypke koreni dame na suchou panev a na mirnem ohni nechame lehce provonet. Nasypeme do mixeru, pridame med, teriyaki, citronovou stavu, strouzky cesneku a promixujeme. Nakonec pridame olivovy olej. Takto pripravenou marinadou ze vsech stran potreme maso, vlozime do lednice a nechame 24 hodin marinovat.
Po uplynuti doby vlozime maso (i s veskerou marinadou) do nadoby na peceni, podlijeme trochou vody a prikryte peceme 4 hodiny pri 140 stupnich (horni a dolni ohrev).
Pote odkryjeme a jeste 1/2 - 1 hodinu dopekame. Prubezne polevame vypekem. Podavame s cim je libo, u nas se stouchanym bramborem s mrkvi a fenyklovym salatem.