Husa s jablky a saturejkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 husa
sůl
6 jablek
4 cibule
4 snítky saturejky
500 ml zeleninového vývaru
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Husu očistíme, omyjeme a osušíme. Odřízneme křídla a vložíme je do pekáčku. Husu uvnitř osolíme. Cibule oloupeme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Husu naplníme jablky a cibulí (část jablek a 1 cibuli odložíme). Přidáme čerstvou saturejku a otvor pevně zajistíme špejlí.

  2. Husu na povrchu osolíme, pokmínujeme a položíme na křídla v pekáčku. Zbylou cibuli nakrájíme na plátky a poklademe do pekáčku. Husu podlijeme vývarem a přikryjeme alobalem (nebo druhým pekáčkem).

  3. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180°C, aby nám vznikla křupavá husí pečínka. Během pečení propichujeme husu pod stehny, aby mohl volně odtékat tuk, který dál průběžně odebíráme do nádobky.

  4. Husu přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby vývarem. Přibližně po dvou hodinách odstraníme alobal (nebo pekáček), přidáme pokrájená jablka, která jsme měli stranou a dál dopečeme dozlatova. Podáváme s knedlíkem a červeným zelím (bílým zelím).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!