Kuře à la posvícenská husa s jablky
Recepty, Drůbeží masoPostup Kuře à la posvícenská husa s jablky
Postup přípravy receptu
-
Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře naplníme čtvrtkami jablek i se slupkou, pouze zbavených jádřinců, podlijeme 1 dl vody a dáme pod pokličkou do trouby péct cca na 180 stupňů.
Po dvaceti minutách pečení kuře vyndáme (mělo by být nafouklé) a podlijeme černým pivem. Vrátíme do trouby a pečeme zakryté dále, cca 40 minut.
Sundáme pokličku, teplotu trouby zvýšíme na 200 stupňů a dopékáme kuře do zlaté barvy za občasného přelévání šťávou.
Upečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Jablka propasírujeme přes cedník do šťávy. Podáváme s knedlíkem a zelím.