Kuře à la posvícenská husa s jablky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší kuře
4 kyselejší jablka
0,5 l černého piva
sůl
kmín
2 tenké plátky špeku

Postup přípravy receptu

  1. Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře naplníme čtvrtkami jablek i se slupkou, pouze zbavených jádřinců, podlijeme 1 dl vody a dáme pod pokličkou do trouby péct cca na 180 stupňů.

  2. Po dvaceti minutách pečení kuře vyndáme (mělo by být nafouklé) a podlijeme černým pivem. Vrátíme do trouby a pečeme zakryté dále, cca 40 minut.

  3. Sundáme pokličku, teplotu trouby zvýšíme na 200 stupňů a dopékáme kuře do zlaté barvy za občasného přelévání šťávou.

  4. Upečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Jablka propasírujeme přes cedník do šťávy. Podáváme s knedlíkem a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!