Štola s tvarohem, kandovanými višněmi a lískovými oříšky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody (nebo prášku do pečiva)
- 180 g moučkového cukr
- 1 a půl balíčku vanilkového cukru
- 1 měkký tvaroh v balíčku (250 g)
- pár kapek mandlového aroma
- 160 g změklého másla
- 1/2 balíčku mandlového pudinku dr.Oetkera
- 2 vejce
- špetka soli
- 80 g lískových oříšků nebo sekaných mandlí
- 80 g kandovaných višní a zlatých rozinek
- citronová kůra z 1 citronu
- + 2-3 polévkové lžíce višňové marmelády
- + moučkový cukr na obalení
- + marcipán
Postup Štola s tvarohem, kandovanými višněmi a lískovými oříšky
Postup přípravy receptu
-
Oba cukry smícháme s vejci. Vmícháme změklé máslo a mandlové nebo rumové aroma.
Mouku smícháme s mandlovým pudingem, sodou a špetkou soli. Do mouky vypracujeme zlaté rozinky, pokrájené kandované višně a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme měkký tvaroh.
Prohněteme a vyválíme obdélníkový plát. Podél delší strany vyváleného obdélníku, vložíme kousky marcipánu. Přes marcipán přehneme kratší stranu obdélníku a pak delší stranu.
Štolu přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě pozvolna na 170°C po dobu cca 60-65 minut. Kontrolujeme špejlí.
Po vyjmutí, štolu potřeme višňovou marmeládou a posypeme hustě moučkovým cukrem. Nebo ji po vyjmutí potřene rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.