Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky libovější krkovičky nebo kotlety, kýty či plece
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl
mletý pepř
olej
1 větší cibule
1 menší červená paprika
1 menší žlutá paprika
2 stroužky česneku
100 g řapíkatého celeru
100 g hlívy ústřičné
1 plnější lžíce rajského protlaku
1 hrst mraženého hrášku
chilli omáčka dle chuti, nemusí být
cca 1 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale kdo je tak naučený...

  2. V kastrolu s troškou rozpáleného oleje si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. K ní pak přidáme a z obou stran osmažíme připravené hořčicové plátky.

  3. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek a na kostky nebo širší nudličky pokrájené papriky. Přisypeme pokrájenou hlívu, řapíkatý celer, promícháme, přilijeme protlak, který jsme rozmíchali v cca decilitru vody nebo vývaru, dle chuti přidáme chilli pastu nebo papričku, ochutíme sojovou omáčkou a dusíme do změknutí masa za občasného podlití. Podléváme minimálně, abychom nemuseli nakonec omáčku zahušťovat.

  4. Když máme maso měkké, přidáme hrášek, který ještě krátce povaříme, případně ještě zeleninový sos dochutíme solí (sojovkou) a pepřem.

  5. Podáváme s rýží, šťouchanými brambory, kaší, noky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!