Hořčicové hovězí na houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa - plec, kližka, líčka...
2-3 větší cibule (cca 350 g)
100 g uzeného špeku
100 g + 1 lžička plnotučné hořčice
cca 300 g čerstvých lesních hub (lze použít i žampiony)
sůl
mletý pepř
cca 500 ml vývaru
jíška dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, opepříme a promícháme s hořčicí. Takto připravené maso necháme odležet alespoň dvě hodiny, nejlépe však v chladnu přes noc.

  2. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Přidáme uleželé maso a smažíme do jeho zatažení. Přidáme na větší kusy (kostky, plátky...) pokrájené houby, promícháme, podlijeme vývarem, osolíme a dusíme do měkka na mírném plameni, pod poklicí, za občasného promíchání a případného podlití.

  3. Když je maso měkké, přidáme k masu ještě lžičku hořčice, dochutíme omáčku dle chuti solí a pepřem a je-li třeba, zahustíme ji troškou jíšky a krátce provaříme. Pokud jsme nepodlévali příliš, cibule by měla na zahuštění omáčky stačit, ale jestliže chceme omáčky více, pomůžeme si jíškou.

  4. Podáváme s noky, knedlíky, bramborami, rýží...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!