Bezlepkové vánoční vanilkové rohlíčky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
220 g jemné pohankové mouky
60 g škrobu
100 g lískových ořechů
40 g moučkového cukru
2 vejce (pouze žloutky)
210 g másla
Na obalení moučkový cukr a
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Lískové ořechy si nastrouháme na jemno, přidáme pohankovou mouku, škrob, cukr a promícháme. Dále zapracujeme změklé máslo a žloutky. Rukama uhněteme těsto a dáme do ledničky zabalené do folie vychladit alespoň na 2 hodiny.

  2. Těsto vyndáme z lednice a nakrájíme si na malé kousky. Z každého vytvarujeme rohlíček, dáme na pečící papír. Pečeme cca 7-8 minut na 170°C.

  3. Necháme trochu vychladnout a teprve potom je obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým. Rohlíčky jsou za tepla hodně křehké, proto je necháme před obalením vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!