Dortíčky - vánoční cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 30 dkg másla
- 15 dkg mletých vlašských ořechů
- 10 dkg cukru
- 45 dkg hladké mouky
- Poleva:
- 18 dkg cukru
- 5 žloutků
- Ozdoba a mazání:
- rybízová marmeláda
- půlky vlašských ořechů vcelku na ozdobu
Postup Dortíčky - vánoční cukroví
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny ingredience na těsto. Z něj následně vyválíme tenké placky, které standardně vykrájíme kulatým malým vykrajovátkem a upečeme malá kolečka.
Nejlépe druhý den připravíme vždy tři kolečka, která mezi sebou promažeme rybízovou marmeládou - v přeneseném slova smyslu vznikne malý promazaný dort. Jakmile jsme ze všech koleček vytvořili trojpatrové dortíčky, připravíme si polevu - vyšleháme z cukru a žloutků krém.
Tento krém naneseme nejprve na strany dortíčku a nakonec na vrchní část - tu pak odzdobíme půlkou vlašského ořechu (spodní část je bez polevy). Tímto způsobem nazdobené cukroví pokládáme na připravený tác, na který dávám potravinou fólii.
Jakmile poleva uschne (cca 3-4 hodiny), je hotovo.