Zapečená krkovice na víně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice
- 5 dkg slaniny
- 10 dkg goudy
- pár hoblin parmazánu
- 1 vejce
- 1 rajče
- jarní cibulka
- 2 dcl červeného vína
- rozmarýn
- olej
- sůl
- pepř
Postup Zapečená krkovice na víně
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme, posypeme nasekaným rozmarýnem a opeříme. Na pánvi je z obou stran opečeme do hněda na oleji a vyjmeme.
Výpek zalijeme červeným vínem a provaříme.
Maso vložíme do zapékací misky a podlijeme výpekem s vínem. Nakrájenou slaninu si rozškvaříme na pánvi a odstavíme.
Přidáme pokrájené sýry, rajče bez dužiny, cibulku, vejce a osolíme.
Směsí poklademe plátky masa a zapékáme v rozpálené troubě na 200C přibližně 15 minut.