Marinované olivy se sýrem a kapary
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- zelené olivy - stačí ty levnější
- Balkánský sýr
- kapary
- stroužky česneku nakrájeného na plátky
- růžový pepř
- chilli papričky
- sušená bazalka nebo oregano
- olivový olej
- sůl podle chuti
Postup Marinované olivy se sýrem a kapary
Postup přípravy receptu
-
Olivy scedíme, ale nálev ponecháme. Jeho výbornou chuť budeme potřebovat. Vybereme vhodnou sklenici s uzávěrem.
Do sklenice vkládáme olivy, sýr nakrájený na kostky, kapary, česnek, chilli a pepř. Nálev ochutíme bazalkou, případně dosolíme, ale je slaný dost. Zalijeme olivy a doplníme olejem, tak, aby bylo vše ponořené.
Sklenici uzavřeme a lehce otočíme vzhůru aby se vše promíchalo. Uložíme do lednice, ale není třeba dlouho čekat. Po pár hodinách už můžete ochutnávat, třeba při grilování.