Marinované olivy se sýrem a kapary

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

zelené olivy - stačí ty levnější
Balkánský sýr
kapary
stroužky česneku nakrájeného na plátky
růžový pepř
chilli papričky
sušená bazalka nebo oregano
olivový olej
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Olivy scedíme, ale nálev ponecháme. Jeho výbornou chuť budeme potřebovat. Vybereme vhodnou sklenici s uzávěrem.

  2. Do sklenice vkládáme olivy, sýr nakrájený na kostky, kapary, česnek, chilli a pepř. Nálev ochutíme bazalkou, případně dosolíme, ale je slaný dost. Zalijeme olivy a doplníme olejem, tak, aby bylo vše ponořené.

  3. Sklenici uzavřeme a lehce otočíme vzhůru aby se vše promíchalo. Uložíme do lednice, ale není třeba dlouho čekat. Po pár hodinách už můžete ochutnávat, třeba při grilování.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!