Smetanová dýně s cizrnou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek uvařené cizrny
- 1 hrnek dýně Hokkaidó (nakrájené na kostičky)
- 1 menší cibule
- 120 g rajčatový protlak
- 100 ml sojové smetany
- zázvorová pasta (nebo jemně nastrouhaný zázvor, dle chuti)
- drcené chilli
- 1/2 lžičky římského kmínu
- olej
- sůl
- pepř
Postup Smetanová dýně s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme hrubě pokrájenou cibuli.
Přidáme římský kmín a necháme chvilku opékat, aby se rozvoněl.
Přidáme na kostičky pokrájenou dýni, podlijeme vodou, osolíme a chvíli dusíme.
Pak přidáme uvařenou cizrnu, zázvorovou pastu, pepř, drcené chilli a rajčatový protlak a necháme dusit, až než dýně změkne.
Na závěr zalijeme smetanou a necháme provařit, případně dochutíme. Podáváme s rýží.