Smetanová dýně s cizrnou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek uvařené cizrny
1 hrnek dýně Hokkaidó (nakrájené na kostičky)
1 menší cibule
120 g rajčatový protlak
100 ml sojové smetany
zázvorová pasta (nebo jemně nastrouhaný zázvor, dle chuti)
drcené chilli
1/2 lžičky římského kmínu
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme hrubě pokrájenou cibuli.

  2. Přidáme římský kmín a necháme chvilku opékat, aby se rozvoněl.

  3. Přidáme na kostičky pokrájenou dýni, podlijeme vodou, osolíme a chvíli dusíme.

  4. Pak přidáme uvařenou cizrnu, zázvorovou pastu, pepř, drcené chilli a rajčatový protlak a necháme dusit, až než dýně změkne.

  5. Na závěr zalijeme smetanou a necháme provařit, případně dochutíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!