Kuřecí kousky Dijon s kukuřicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích stehen vykostěných
3 lžíce Dijonské hořčice
4 jarní cibulky (bílá část)
1/2 litru drůbežího bujónu nebo vývaru
1 sáček mražené kukuřice (400 g)
sůl
pepř
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné stehenní řízky nakrájíme na menší kousky.

  2. Maso osolíme, opepříme a smícháme s Dijonskou hořčicí.

  3. Takto ochucené maso dáme vychladit asi na hodinu do lednice.

  4. Do hrnce si dáme rozehřát olej a vložíme nakrájenou jarní cibulku. Necháme lehce zesklovatět a přidáme maso.

  5. Maso opečeme tak, aby se zatáhlo a podlijeme ho vývarem. Necháme zlehka dusit do měkka. Jakmile je maso téměř hotové, tak přidáme kukuřici a lehce zaprášíme lžící hladké mouky. Necháme společně provařit asi 10 minut a na závěr dochutíme oříškem másla a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!