Marinované kuře s pečeným česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře
- 1 celá palička česneku
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička cukru
- pepř
- sůl
Postup Marinované kuře s pečeným česnekem
Postup přípravy receptu
-
Kuře nasekáme na menší porce a dáme do pekáčku,suroviny na marinádu všechny smícháme(česnek do marinády rozmačkáme)
Kuře potřeme marinádou a necháme odležet do druhého den.
Druhý den ke kuřeti přidáme paličku česneku (kterou očistíme trochu od slupek) překrojíme a dáme ke kuřeti (části slupek pak odstraníme po upečení jde to samo:-))
podlijeme ještě deci vody a přikryté pečeme na 200C cca 30min.pak odkryjeme a necháme dopéct
během pečení podléváme dle potřeby a kuře potíráme.
Upečené kuře dáme stranou a ze šťávy odebereme slupky z česneku, šťávu dochutíme sojovkou,kečupem solí (dle chuti) česnek ve šťávě můžeme trochu rozmačkat.
Podáváme s rýží nebo pečeným bramborem či hranolky....