Marinované krevety Gambas na pánvičce

Recepty, Mořské plody

Suroviny

200 g krevet Gambas, mražené, předvařené, loupané
5 lžic olivového oleje
1 lžička uzené papriky
1 lžička sladké chilli omáčky
špetka chilli
2 strouhnutí limetkové či citronové kůry
1 snítka tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
1 snítka oregana (nebo 1/2 lžičky sušeného)
sůl
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 cm plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Krevety necháme v lednici pozvolna rozmrznout, opláchneme, osušíme, naložíme na 30-60 min. do marinády a dáme do chladna. Občas lehce promícháme, aby se krevety rovnoměrně marinovaly.

  2. Marináda: olej smícháme s nasekanými bylinkami, chilli kořením, trochou limetkové či citronové kůry, uzenou paprikou a chilli omáčkou, osolíme dle chuti.

  3. Na pánvičce rozehřejeme 3 lžíce oleje, vložíme krevety a krátce, (cca 3-4 min.), z obou stran restujeme.

  4. Krevety vyjmeme a dáme na chvíli do tepla, pánev odstavíme z ohně. Do horkého oleje přidáme rozetřený česnek a máslo spolu s trochou marinády (především bylinky) a necháme lehce zpěnit. Ihned odstavíme. Krevety na talíři přelijeme česnekovobylinkovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!