Marinované krevety Gambas na pánvičce
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 200 g krevet Gambas, mražené, předvařené, loupané
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sladké chilli omáčky
- špetka chilli
- 2 strouhnutí limetkové či citronové kůry
- 1 snítka tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
- 1 snítka oregana (nebo 1/2 lžičky sušeného)
- sůl
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 cm plátek másla
Postup Marinované krevety Gambas na pánvičce
Postup přípravy receptu
-
Krevety necháme v lednici pozvolna rozmrznout, opláchneme, osušíme, naložíme na 30-60 min. do marinády a dáme do chladna. Občas lehce promícháme, aby se krevety rovnoměrně marinovaly.
Marináda: olej smícháme s nasekanými bylinkami, chilli kořením, trochou limetkové či citronové kůry, uzenou paprikou a chilli omáčkou, osolíme dle chuti.
Na pánvičce rozehřejeme 3 lžíce oleje, vložíme krevety a krátce, (cca 3-4 min.), z obou stran restujeme.
Krevety vyjmeme a dáme na chvíli do tepla, pánev odstavíme z ohně. Do horkého oleje přidáme rozetřený česnek a máslo spolu s trochou marinády (především bylinky) a necháme lehce zpěnit. Ihned odstavíme. Krevety na talíři přelijeme česnekovobylinkovým máslem.