Marinované kančí panenky a hřbety
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 kančí panenky
- 2 válečky z kančího hřbetu
- Marináda:
- 1/2 sklenky pomerančovo-zázvorové marmelády
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 3 PL sójové omáčky
- 1 PL octa balsamico
- 6 rozdrcených kuliček jalovce
- 2 stroužky česneku
- 2 PL nasekaného rozmarýnu
Postup Marinované kančí panenky a hřbety
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme od blan a přes noc naložíme do marinády smíchané z marmelády, pomerančové šťavy, octa, sójové omáčky, rozdrceného česneku, jalovce a rozmarýnu.
Druhý den maso vyjmeme z marinády a zprudka jej opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přendáme do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby, na pánev vlijeme marinádu a necháme ji probublat. Pak nalijeme pod maso a dáme na 10 min do rozpálené trouby na 220C.