Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater
hrnek kefíru
lžička uzené papriky
2 stroužky utřeného česneku
sůl
pepř
vejce
strouhanka
tuk na smažení
brambory
sůl
kmín
máslo
jarní cibulka, libeček nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky. Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny.

  2. Před smažením játra lehce otřeme z marinády, obalíme ve strouhance, rozšlehaném vejci a opět ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova.

  3. Brambory uvaříme se solí a kmínem obvyklým způsobem. Scedíme, do hrnce přidáme máslo a nakrájenou cibulku, libeček nebo pažitku. Hrnec přiklopíme poklicí a zatřeseme. Brambory se máslem obalí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!