Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g krůtích jater
- hrnek kefíru
- lžička uzené papriky
- 2 stroužky utřeného česneku
- sůl
- pepř
- vejce
- strouhanka
- tuk na smažení
- brambory
- sůl
- kmín
- máslo
- jarní cibulka, libeček nebo pažitka
Postup Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky. Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny.
Před smažením játra lehce otřeme z marinády, obalíme ve strouhance, rozšlehaném vejci a opět ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova.
Brambory uvaříme se solí a kmínem obvyklým způsobem. Scedíme, do hrnce přidáme máslo a nakrájenou cibulku, libeček nebo pažitku. Hrnec přiklopíme poklicí a zatřeseme. Brambory se máslem obalí.