Marinovaná česneková krkovice pečená s bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 hrubší plátky krkovice
- menší brambory ve slupce
- koření na brambory
- cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje
- sušený zázvor
- mletá paprika (může být i pálivá)
- mletý kmín
- sůl
- sádlo na opečení
- čerstvě mletý pepř
- špetka hnědého cukru
Postup Marinovaná česneková krkovice pečená s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc.
Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran.
Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme maso i s výpekem a umyté brambory.
Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté asi 50 minut do měkka. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu. Během pečení maso poléváme výpekem a brambory otáčíme.