Margot řezy Danča
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 dl rostlinného oleje
- 1 dl mléka
- Pudinková náplň:
- 1 čokoládový pudink
- cukr podle chuti
- 0,5 l mléka
- piškoty
- Poleva:
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 2 PL cukru krystal
- 1 margotka nastrouhaná nahrubo
Postup Margot řezy Danča
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej. Dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme teplý pudink (pěkně z výšky, aby protekl těstem) a poklademe piškoty - pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Pak korpus necháme zchladnout.
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který posypeme nastrouhanou Margot čokoládou. Hotovou buchtu dejte do lednice proležet.