Marcipánová vosička - fotopostup
Recepty, ZdobeníPostup Marcipánová vosička - fotopostup
Postup přípravy receptu
-
Uválíme si váleček ze žlutě či oranžově obarveného marcipánu o rozměru cca 3 cm x 1-1,5 cm. Z černě obarveného marcipánu vyválíme tenkou placičku a odkrojíme cca 2 mm široké proužky.
Proužky položíme přes váleček napříč. Proužky podhrneme pod oranžové tělíčko a lehce přitiskneme.
Přilepíme maličké kuličky jako očička - lehce připlácneme a špejlí přibodneme, vyznačíme pusinku (existují speciální špachtličky s tímto tvarem, ale jde udělat i třeba jen špejlí - opatrně vytlačit oblouček).
Z bílého marcipánu vyválíme placičku a vykrojíme 2 kolečka o průměru cca 2 cm. Křídla si špachtlí s kuličkou či jen třeba kávovou lžičkou trochu zploštíme a promáčkneme. Dvěma prsty k sobě zmáčkneme kraje kolečka do špičky. Křídla nalepíme na tělo vosičky.