Marcipánová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 270 g změklého másla
- 110 g hladké mouky
- 110 g marcipánu
- 100 g moučkového cukru
- 80 g solamylu
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 50 ml amaretta
- 7 g prášku do pečiva
- 1 lžice kakaa
Postup Marcipánová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si bílky od žloutků.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přišleháme 2/3 cukru. Máslo, na jemno nastrouhaný marcipán, zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny.
Postupně zašleháme žloutky. Mouku, solamyl, prášek do pečiva promícháme v misce a přimícháme společně s 25 ml amaretta do máslové hmoty. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh.
Formu si vytřeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme půlkou těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek amaretta.
Dáme do formy na světlé těsto a nožem promícháme. Dáme péct do trouby na 180°C asi 45 minut.