Marcipánová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

270 g změklého másla
110 g hladké mouky
110 g marcipánu
100 g moučkového cukru
80 g solamylu
5 vajec
1 vanilkový cukr
50 ml amaretta
7 g prášku do pečiva
1 lžice kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si bílky od žloutků.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přišleháme 2/3 cukru. Máslo, na jemno nastrouhaný marcipán, zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny.

  2. Postupně zašleháme žloutky. Mouku, solamyl, prášek do pečiva promícháme v misce a přimícháme společně s 25 ml amaretta do máslové hmoty. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh.

  3. Formu si vytřeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme půlkou těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek amaretta.

  4. Dáme do formy na světlé těsto a nožem promícháme. Dáme péct do trouby na 180°C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!