Mánkova pomazánka z kapřích jiker
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1000 g jiker z kapra
- 2 cibule
- 2 velké stroužky česneku
- citronová kůra (z 1/2 citronu)
- pepř
- sůl
- 4 brambory
Postup Mánkova pomazánka z kapřích jiker
Postup přípravy receptu
-
Jikry povaříme ve slané vodě. Vychladlé jikry vložíme do sekacího robota.
Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a nadrobno nakrájenou kůru z citronu naloženého v soli. Ochutíme pepřem, solí a rozmělníme na pastu.
Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Přidáme k jikrám a v robotu rozmělníme, aby se pomazánka zahustila.
Hotovou pomazánku ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem.
Pomazánkou naplníme sklenice, zavíčkujeme a sterilujeme při 90°C cca 30 minut. Necháme vychladnout a uchováme v chladnu. Podáváme namazané na krajíci čerstvého chleba s máslem nebo na topince.