Mánkova nadívaná kachna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachna asi 2000 g
drcený kmín
50 g sádla
1 cibule
sůl
Nádivka
1 kachní játra (mohou být i kuřecí)
špetka muškátového květu
150 g vepřového plecka
1 stroužek česneku
zelená petrželka
150 ml mléka
mletý pepř
2 rohlíky
1 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu si osušíme, osolíme i zevnitř a potřeme drceným kmínem. Nakrájíme si rohlíky, nebo veku, játra a plecko pomeleme.

  2. Rohlíky zvlhčíme asi v 1 deci a půl mléka, přidáme vajíčko, muškátový květ, namleté maso, stroužek česneku, zelenou petrželku, pepř, sůl a pořádně promícháme. Pokud se nám to zdá řídké, můžeme přidat trochu strouhanky a naplníme kachnu.

  3. Zašijeme nebo zajistíme jehlami, aby nám náplň nevytekla a dáme do pekáče kousky sádla a jednu nahrubo nakrájenou cibuli a kachnu.

  4. Podlijeme trochou vody a pečeme asi 3 a půl hodiny. Asi po půlhodině pečení kachnu obrátíme na prsa a 40 minut před dopečením ji obrátíme zpět. Po celou dobu pečení poléváme výpekem.

  5. Pečeme asi na 150°C, ke konci přidáme asi na 200°C, aby se nám propekla kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!