Mánkova nadívaná kachna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kachna asi 2000 g
- drcený kmín
- 50 g sádla
- 1 cibule
- sůl
- Nádivka
- 1 kachní játra (mohou být i kuřecí)
- špetka muškátového květu
- 150 g vepřového plecka
- 1 stroužek česneku
- zelená petrželka
- 150 ml mléka
- mletý pepř
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- sůl
Postup Mánkova nadívaná kachna
Postup přípravy receptu
-
Kachnu si osušíme, osolíme i zevnitř a potřeme drceným kmínem. Nakrájíme si rohlíky, nebo veku, játra a plecko pomeleme.
Rohlíky zvlhčíme asi v 1 deci a půl mléka, přidáme vajíčko, muškátový květ, namleté maso, stroužek česneku, zelenou petrželku, pepř, sůl a pořádně promícháme. Pokud se nám to zdá řídké, můžeme přidat trochu strouhanky a naplníme kachnu.
Zašijeme nebo zajistíme jehlami, aby nám náplň nevytekla a dáme do pekáče kousky sádla a jednu nahrubo nakrájenou cibuli a kachnu.
Podlijeme trochou vody a pečeme asi 3 a půl hodiny. Asi po půlhodině pečení kachnu obrátíme na prsa a 40 minut před dopečením ji obrátíme zpět. Po celou dobu pečení poléváme výpekem.
Pečeme asi na 150°C, ke konci přidáme asi na 200°C, aby se nám propekla kůrčička.