Mangoldová (špenátová) polévka s tofu

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g mangoldu (nebo špenátu)
1 bazalkové tofu
1 brambor
asi 700 ml mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky narezaný zemiak. Osolíme, okoreníme, zalejeme časťou mlieka a varíme 10 minút.

  2. Potom vložíme natrhaný mangold (alebo špenát), zalejeme zvyšným mliekom a varíme ďalej 10 minút.

  3. Polievku rozmixujeme, podľa chuti dosolíme, dokoreníme.

  4. Vložíme na malé kocôčky narezané tofu a necháme prejsť varom (len privedieme k varu, nevaríme).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!