Mandlový koláč s jahodovým krémem a želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
175 g polohrubé mouky
120 g cukru moučka
3 vejce
25 g mletých mandlí
7 polévkových lžic oleje
7 polévkových lžic vody
1 polévková lžíce Mandlového aroma od Dr. Oetkera
Krém:
1/2 kostky tvarohu
1 pomazánkové máslo bez příchuti
1 vanilkový cukr
1 polévková lžíce cukru moučka
kompotované jahody bez šťávy (asi 1/2 plechovky)
Želé:
150-200 ml šťávy z jahodového kompotu
1/2 balíčku Dortového želé červeného od Dr. Oetkera
2 čajové lžičky cukru krupice
tuk
polohrubá mouka na formu

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak opatrně vařečkou vmícháme mouku smíchanou se strouhanými mandlemi, přiléváme vodu, olej a mandlové aroma.

  2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 175°C a pečeme asi 20 minut.

  3. Krém si připravíme tak, že v míse tyčovým mixerem umícháme tvaroh, pomazánkové máslo, cukr a jahody dohladka.

  4. Želé: jahodovou šťávu ohřejeme, dortové želé smícháme s cukrem a vsypeme do teplé šťávy, mícháme do rozpuštění a z ohně odstavíme před bodem varu, necháme chladnout.

  5. Vychladlý korpus potřeme krémem a poklademe zbytkem jahod. Vlažné dortové želé opatrně po lžičkách naléváme na krém. Necháme ztuhnout a můžeme podávat zdobené šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!