Mandlový griliáš (krokant)
Recepty, OstatníSuroviny
- asi 150 g mandlí (spařených a oloupaných)
- asi 10 lžic cukru
- troška oleje (na potření alobalu)
Postup Mandlový griliáš (krokant)
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme teflonovou pánev, vsypeme na ni mandle a cukr.
Za častého míchání rozpouštíme cukr, kterým se mandle obalí, zezlátnou a vytvoří se karamel.
Přesypeme na talíř, na nějž jsme si připravili alobal lehounce potřeným olejem.
Mandle na něj rozložíme a počkáme, dokud zcela nevychladnou.
Pak rozmixujeme na drť.
Pak vložíme do sklenice a uchováváme na suchém místě. Používáme na výrobu nebo ozdobu různých moučníků, pohárů, krémů atd. Slabší jedinci jako třeba já chodí griliáš v noci krást do spíže.-)