Mandarinková šarlota

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na roládu:
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
rybízová marmeláda
Na krém:
2 šlehačky
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
120 g moučkového cukru
6 plátků želatiny
mandarinky

Postup přípravy receptu

  1. Roláda: Ušleháme bílky s cukrem, zašleháme žloutky a nakonec mouku. Pečeme na pečícím papíru. Ještě teplé zarolujeme, po vychladnutí pomažeme marmeládou a nakrájíme na plátky. Mísu vyložíme potravinovou folií a naskládáme plátky rolády.

  2. Krém: Šlehačky ušleháme, přidáme cukr a zakysané smetany a vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu. Krém nalijeme do mísy na rolády a prokládáme ovocem - v mém případě tedy mandarinkami. Na povrch krému dáme opět plátky rolády, pokud nezbyla, můžeme použít i piškoty. A dáme do lednice vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!