Mandarinková šarlota
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na roládu:
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- rybízová marmeláda
- Na krém:
- 2 šlehačky
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 120 g moučkového cukru
- 6 plátků želatiny
- mandarinky
Postup Mandarinková šarlota
Postup přípravy receptu
-
Roláda: Ušleháme bílky s cukrem, zašleháme žloutky a nakonec mouku. Pečeme na pečícím papíru. Ještě teplé zarolujeme, po vychladnutí pomažeme marmeládou a nakrájíme na plátky. Mísu vyložíme potravinovou folií a naskládáme plátky rolády.
Krém: Šlehačky ušleháme, přidáme cukr a zakysané smetany a vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu. Krém nalijeme do mísy na rolády a prokládáme ovocem - v mém případě tedy mandarinkami. Na povrch krému dáme opět plátky rolády, pokud nezbyla, můžeme použít i piškoty. A dáme do lednice vychladit.