Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Recepty, RybySuroviny
- 20 cm očištěného amura v celku
- 1 citron
- drcený kmín
- medvědí česnek
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- máslo
Postup Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby, které jsme nakrájeli na 2,5 cm široké podkovy pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Rybu jemně osolíme, potřeme česnekem, jemně rozetřeným se solí a pepřem. Posypeme drceným kmínem a sušeným medvědím česnekem.
Troubu předehřejeme na 230°C. Na pekáček vymazaný máslem narovnáme podkovy, na každou dáme kousky másla a zapneme horkovzdušnou troubu, teplotu snížíme na 210 °C a pečeme mírně dozlatova, maso často potíráme máslem, které se rozpustilo v pekáčku. Podáváme s brambory, nebo hranolky.