Rychlá mandarinková buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnečky polohrubé mouky
1 hrneček cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 hrneček strouhaných ořechů
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
100 g rozpuštěného másla (necelá osminka = 125 g)
1 mandarinkový kompot (312 g)
1 vejce
1 lžíce rumu (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 170-180°C, pekáček vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme. Mandarinkový kompot scedíme a šťávu v hrnečku doplníme do 150 ml. Mandarinky necháme stranou.

  2. V misce smícháme všechny suché ingredience, přidáme tekuté vlahé máslo a polovinu mandarinkové šťávy s rumem, není nutný, ale dodá vůni. Vidličkou rozkvedláme vejce, lépe se tak v těstě rozptýlí a vše přilijeme do misky. Důkladně promícháme, nakonec přidáme mandarinky a jen zlehka vmícháme.

  3. Těsto vlijeme do připraveného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut dorůžova (podle trouby).

  4. Necháme vychladnout a můžeme ozdobit šlehačkou, přelít čokoládou, poprášit kakaem nebo jen pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!