Mallorský zeleninový koláč - Coca de trampó
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Těsto:
- -400 g hladké mouky
- -1 lžička prášku do pečiva
- -100 ml vody
- -100 ml slunečnicového oleje
- - špetka soli
- Zelenina:
- -200 g cibule
- -200 g zelené papriky
- -200 g rajčat
- -5 g mleté sladké papriky
- -100 ml olivového oleje
- - sůl
Postup Mallorský zeleninový koláč - Coca de trampó
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme tužší těsto, které rozválíme na tenkou placku a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Zelenina: Cibuli oloupeme, omyté papriky zbavíme semínek, omytým rajčatům vyřízneme tužší část od stopky.
Všechnu zeleninu pokrájíme na cca 1 cm čtverečky a v míse smícháme se zbytkem ingrediencí. Dochutíme solí.
Zeleninovou směs rozprostřeme na vyválené těsto.
Dáme péct do předehřáté trouby na 190°C asi 30 minut.