Odpalované trojhránky Káva s karamelem
Recepty, MoučníkySuroviny
- odpalované těsto:
- 250 ml vody
- špetka soli
- 80 g másla nebo oleje
- 200 g hladké mouky
- 4-5 vajec
- 1.náplň:
- 1 karamelový pudink
- 400 ml mléka
- 1,5 lžíce cukru
- 2.náplň:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1,5 lžíce cukru
- 1 lžíce instantní kávy (prášku)
Postup Odpalované trojhránky Káva s karamelem
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně mícháme, až se vše spojí.
Na mírnějším ohni těsto odpalujeme, dokud se nespojí v jakoby knedlík. V té chvíli sporák vypneme, těsto přemístíme do šlehací misky a necháme prochladnout.
Do vlažného těsta postupně vmícháme vejce,každé před přidáním dalšího pořádně zapracujeme. Množství vajec nelze jednoznačně určit, záleží na jejich velikosti, důležité je, aby těsto nebylo ani příliš husté, ale aby se ani neroztékalo. Zkrátka tak akorát:-). Výsledkem by měla být hmota pěkně hladká a lesklá.
Pokud se nám toto podařilo, naplníme těstem sáček s řezanou trubičkou a na pečící papír tvoříme trojhránky (viz.foto). Vložíme do trouby rozpálené na 220°C a pečeme 5-7 minut. Poté teplotu zmírníme na 150°C a dopékáme do zlatova. Během pečení troubu v žádném případě neotevíráme!!!
Upečené trojhránky necháme mírně vychladnout a pak je podélně rozřízneme.
Na první náplň uvaříme klasickým způsobem pudink, vlažný dáme opět do pytlíku a naplníme spodní díl zákusků.
Druhou náplň připravíme ušleháním šlehačky s cukrem a kávou a stejným způsobem nastříkáme na náplň č.1 Přiklopíme vrchní částí a dozdobíme čokoládovou polevou.