Makrela na pánvi s pomerančovou salsou
Recepty, RybySuroviny
- 800 g makrel
- 1 pomeranč
- 2 lžičky uzené papriky
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 2 šalotky
- 50 g černých vypeckovaných oliv
- hladkolistá petržel
- 3 nové brambory
- 150 g zelených fazolek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce másla
Postup Makrela na pánvi s pomerančovou salsou
Postup přípravy receptu
-
Makrelu ulovenou v obchodě už máme předpřipravenou. Je na vás, zda ji zbavíte hlavy a ocasu. Použil jsem nůž! Ryby opláchneme a osušíme. Brambory nakrájíme na měsíčky a uvaříme v osolené vodě. Novým bramborám by mělo stačit 20 minut, možná i méně.
Smícháme mouku s uzenou paprikou, solí a pepřem. Touto směsí posypeme (obalíme) makrelu z obou stran. Dáme stranou.
Smícháme kousky pomeranče s drobně nakrájenou šalotkou, nasekanými olivami, petrželí a dobře opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a makrelu osmažíme z obou stran, z každé asi 6 až 8 minut. Zelené fazolky povaříme 3 minuty v osolené vodě.
Podáváme s pomerančovou salsou, novými bramborami a zelenými fazolkami.