Losos v zálivce z citronu a citronového pepře - (i dietní verze)
Recepty, RybySuroviny
- Filety lososa (na 1 straně s kůží) dle počtu strávníků (já měla 2 o celkové váze 0,5 kg)
- šťáva z 1 citronu
- špetka rozmarýnu
- 1 vrchovatá kávová lžička citronového pepře
- sůl (opatrně!)
- slabý plátek pomazánkového másla (paprikové)
- kousek DelaCreme se sýrem (pomazánkový tuk s přídavkem sýra – v Albertu)
- olej na smažení
- brambory
- rajčata
- zelená paprika
- bylinky na oblohu
Postup Losos v zálivce z citronu a citronového pepře - (i dietní verze)
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe.
Na rozpáleném oleji opečeme rybu nejprve na straně bez kůže asi 4-5 minut (dle výšky masa). Při otočení na druhou stranu a opečení asi 4 minut na něj položíme plátky bylinkového másla a Dela Cremu, vypneme sporák a necháme roztéci.
Podáváme s opečenými brambory a také pokapeme máslem sýrovým tukem. Obložíme zeleninou, bylinkami (já použila libeček, bazalku).
V odlehčenější dietní verzi vynecháme pomazánkové máslo a tuk DelaCreme a jako přílohu zvolíme vařené a šťouchané brambory.