Masovo-žampionové karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 250 g žampionů
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 plátky toustového chleba
- 2 stroužky utřeného česneku
- 2-3 lžíce mléka nebo smetany
- lžička mleté papriky
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- strouhanka na obalení
- tuk na smažení
Postup Masovo-žampionové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na drobno, chléb nadrobíme.
Maso smícháme se žampiony, vejcem a zbytkem surovin. Zpracujeme směs a dochutíme.
Tvoříme ploché karbanátky a obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku z obou stran.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen s chlebem a zeleninou.