Masovo-žampionové karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
250 g žampionů
1 vejce
1 cibule
2 plátky toustového chleba
2 stroužky utřeného česneku
2-3 lžíce mléka nebo smetany
lžička mleté papriky
mletý kmín
sůl
pepř
strouhanka na obalení
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na drobno, chléb nadrobíme.

  2. Maso smícháme se žampiony, vejcem a zbytkem surovin. Zpracujeme směs a dochutíme.

  3. Tvoříme ploché karbanátky a obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku z obou stran.

  4. Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen s chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!