Oblíbené chilli con carne
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 2 hrnky (400 g) sušených fazolí
- 3 PL oleje
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 středně velká cibule nakrájená na drobno
- 1 - 2 PL mletého chilli
- 2 kL kmínu
- 1,5 kL sušeného oregána
- 1/2 kL soli
- 2 plechovky krájených rajčat
- 1 hrnek hovězího bujónu nebo vývaru
- 3 - 5 chilli papriček nakrájených nadrobno
- 1,25 (200 g) hrnku mražené kukuřice
Postup Oblíbené chilli con carne
Postup přípravy receptu
-
Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den je uvaříme podle návodu do měkka.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a maso. Orestujeme dohněda, asi 5 minut, přiklopíme pokličkou a za občasného mícháme vaříme 30 minut.
Přidáme chilli, kmín, oregáno a promícháme. Přidáme uvařené fazole, rajčata, vývar a jalapeño papričky. Snížíme teplotu a vaříme odkryté asi 20 minut.
Nakonec přidáme kukuřici a vaříme dalších 3 - 5 minut. Dochutíme solí. Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným sýrem a čerstvým koriandrem. Jako příloha je nejlepší kukuřičný chleba.