Oblíbené chilli con carne

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 hrnky (400 g) sušených fazolí
3 PL oleje
450 g mletého hovězího masa
1 středně velká cibule nakrájená na drobno
1 - 2 PL mletého chilli
2 kL kmínu
1,5 kL sušeného oregána
1/2 kL soli
2 plechovky krájených rajčat
1 hrnek hovězího bujónu nebo vývaru
3 - 5 chilli papriček nakrájených nadrobno
1,25 (200 g) hrnku mražené kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den je uvaříme podle návodu do měkka.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a maso. Orestujeme dohněda, asi 5 minut, přiklopíme pokličkou a za občasného mícháme vaříme 30 minut.

  3. Přidáme chilli, kmín, oregáno a promícháme. Přidáme uvařené fazole, rajčata, vývar a jalapeño papričky. Snížíme teplotu a vaříme odkryté asi 20 minut.

  4. Nakonec přidáme kukuřici a vaříme dalších 3 - 5 minut. Dochutíme solí. Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným sýrem a čerstvým koriandrem. Jako příloha je nejlepší kukuřičný chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!