Domácí kukuřičný chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 hrnek (120 g) hladké mouky
- 1 hrnek (150 g) kukuřičné krupice (polenta)
- 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
- 2,5 KL prášku do pečiva
- 1 KL soli
- 1 vejce
- 1 hrnek (240 ml) mléka
- 1/3 hrnek (80 ml) oleje
- 1/2 hrnku (80 g) mražené kukuřice
Postup Domácí kukuřičný chléb
Postup přípravy receptu
-
1. Troubu předehřejeme na 200°C a kulatou pečící formu velikosti 20 cm vymažeme lehce máslem a vysypeme moukou.
2. Ve středně velké misce smícháme mouku, kukuřičnou krupici, cukr, prášek do pečiva a sůl;odložíme.
3. Ve druhé míse metlou ušleháme vejce, přidáme mléko a olej.
4. Suché přísady postupně nasypeme do směsi vajíčka, mléka a oleje;promícháme, až se všechny suroviny spojí.
5. Stěrkou opatrně vmícháme kukuřici.
6. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě cca 20 - 25 minut dozlatova.
7. Chléb podáváme teplý i studený, nejlépe s chilli con carne.