Slaný koláč z hřibů, cukety a sýra
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 600 g očištěných hřibů (použila jsem klouzky)
- 600 g očištěné cukety
- 200 g Eidamu
- 4 lahůdkové cibule
- 2 vejce
- 2 lžíce granulovaného česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 4 lžíce strouhanky
- 4 lžíce dětské krupičky
- ½ prášku do pečiva
- ½ lžičky mletého pepře
- sůl
- 3 lžíce oleje na osmažení hub
- 1 lžíce oleje na pomazání papíru
Postup Slaný koláč z hřibů, cukety a sýra
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme na hrubých slzičkách, mírně osolíme a necháme 20 minut vypotit.
Mezitím na oleji restujeme na drobnější kusy nakrájené klouzky. Podlijeme cca 3 lžícemi vody a slabým varem dusíme 15 minut. Poté zbylou tekutinu prudkým varem vyvaříme.
Sýr nastrouháme na hrubých slzičkách, cibulky nakrájíme nadrobno. Do velké mísy dáme ze šťávy vymačkanou cuketu, podušené klouzky, sýr a cibuli. Přidáme zbytek surovin a vše, nejlépe rukou, důkladně promícháme.
Směs přendáme do zapékací mísy nebo do pekáče, vyloženého pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 55 minut. Doba pečení je orientační. Záleží na spotřebiči a na velikosti zapékací mísy. Použila jsem rozměr 27 x 18 x 5 cm.
Koláč můžeme konzumovat teplý, ale líp se krájí a je chutnější druhý den.