Losos v rýži
Recepty, RybySuroviny
- 4 mističky uvařené rýže
- 1 filé z lososa nebo tuňáka uvařené v mírně osolené vodě - okapané a zchlazené (může být i konzerva lososa nebo tuňáka ve vlastní šťávě)
- 2 vejce
- 5-6 větviček pažitky nebo cibulové natě
- 1 polévková žíce sojové omáčky
- špetka pepře
- 2 polévkové lžíce oleje na smažení
Postup Losos v rýži
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka pečlivě rozšleháme. Pažitku na drobno nasekáme.
Filé z lososa nebo tuňáka rozdrobíme na malé kousky.
Olej rozpálíme v hluboké pánvi a vlijeme na něj rozšlehaná vejce. Za stálého míchání necháme srazit tak, aby vznikla hustá rozdrobená hmota.
Přidáme lososa nebo tuňáka a ještě chvilku smažíme.
Přisypeme uvařenou rýži, zamícháme a necháme chvíli smažit na mírném plameni, pak necháme bez míchání spodní vrstvu rýže necháme zezlátnout, přisypeme nasekanou pažitku a ještě jednou zamícháme. Vložíme na misku a podáváme horké.