Losos téměř Severnský
Recepty, RybySuroviny
- 6 filetů lososa
- máslo na pomaštění
- sůl
- pepř
- Smetanová omáčka:
- 300 ml smetany ke šlehání
- čerstvé bylinky:
- pažitku
- oregano
- bazalku
- 90 g rozpuštěného másla
- 1 kávová lžička hladké mouky
- šťávu z 1 citronu
- 1 žloutek
Postup Losos téměř Severnský
Postup přípravy receptu
-
Máslem vymažeme zapékací mísu a na ní v jedné vrtvě vyrovnáme kousky lososa. Osolíme, opepříme.
Přikryjeme těsně alobalem a 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C, až maso zmatní a lze snadno odloupovat.
Mezitím připravíme omáčku: Dohladka rozmixujeme smetanu, bylinky, máslo, mouku, citronovou šťávu, žloutek, podle chuti sůl a pepř. Směs přelijeme do hrnce a zvolna povaříme, až zhoustne.
Na talíře rozdělíme omáčku, do ní vložíme kousky lososa a ihned podáváme. Podávala jsem s grilovanou zeleninou(v troubě).