Losos s křenovým přelivem
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z lososa
- sůl
- citron
- koření Kabajaki (je to koření na ryby, dá se použít i jiné)
- olivový olej (ne panenský)
- máslo
- Přeliv:
- 200 ml zakysané smetany
- 2 lžíce majolky
- 2 lžíce nastrouhaného křenu
- 1 lžička cukru
- 1 lžička Worcesteru
- 1 lžička sojové omáčky
- 2 lžičky panenského olivového oleje
- citronová šťáva podle chuti
- trochu soli
Postup Losos s křenovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením a necháme odpočinout.
Křenový přeliv připravíme smícháním všech surovin.
Rozehřejeme olej, přidáme kousek másla a lososa opečeme. Na talíři porce přelijeme křenovým přelivem. Nejlepší příloha jsou vařené, nebo šťouchané brambory.