Losos s křenovým přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z lososa
sůl
citron
koření Kabajaki (je to koření na ryby, dá se použít i jiné)
olivový olej (ne panenský)
máslo
Přeliv:
200 ml zakysané smetany
2 lžíce majolky
2 lžíce nastrouhaného křenu
1 lžička cukru
1 lžička Worcesteru
1 lžička sojové omáčky
2 lžičky panenského olivového oleje
citronová šťáva podle chuti
trochu soli

Postup přípravy receptu

  1. Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením a necháme odpočinout.

  2. Křenový přeliv připravíme smícháním všech surovin.

  3. Rozehřejeme olej, přidáme kousek másla a lososa opečeme. Na talíři porce přelijeme křenovým přelivem. Nejlepší příloha jsou vařené, nebo šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!