Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 200 g jemně mleté ječné mouky
- 50 g jemných ovesných vloček
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžíce hnědého třtinového cukru
- 2 vejce
- 300 ml podmáslí nebo kefírového mléka
- 2 lžíce rumu
- 1 velké jablko
- 3 hrsti borůvek
- 1/2 lžičky skořice
- olej na smažení
Postup Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami, kypřícím práškem, špetkou soli, a lžící cukru. Postupně přidáme vejce, podmáslí a rum. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno a spolu s borůvkami a skořicí vmícháme do těsta.
V lívanečníku rozehřejeme olej, vkládáme po lžíci těsta a pečeme malé lívanečky. Zdobíme je podle chuti džemem, sladkým tvarohem nebo javorovým sirupem.