Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

200 g jemně mleté ječné mouky
50 g jemných ovesných vloček
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
1 lžíce hnědého třtinového cukru
2 vejce
300 ml podmáslí nebo kefírového mléka
2 lžíce rumu
1 velké jablko
3 hrsti borůvek
1/2 lžičky skořice
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami, kypřícím práškem, špetkou soli, a lžící cukru. Postupně přidáme vejce, podmáslí a rum. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno a spolu s borůvkami a skořicí vmícháme do těsta.

  2. V lívanečníku rozehřejeme olej, vkládáme po lžíci těsta a pečeme malé lívanečky. Zdobíme je podle chuti džemem, sladkým tvarohem nebo javorovým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!