Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce lososa i s kůží
- smetana ke šlehání (mléko)
- pár snítek čerstvého kopru
- citron
- 1 malý stroužek česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- hladká mouka
- zeleninová směs:
- 2 rajčata
- 4 žampiony
- 1 jarní cibulka
- 1 cuketa
- 1 čerstvá paprika
- oregano
- chilli omáčka
Postup Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Koprový přeliv: Kopr nasekáme na jemno a spaříme na másle ať pustí vůni, přilijeme smetanu(mléko) a rozetřený malý česnek. Vaříme asi 10 minut. Poté přidáme špetku soli a 4 kapky citronové štávy. Nakonec zahustíme jíškou z mouky, dle potřeby.
Lososa osolíme a opepříme a děláme ze všech stran deset minut(dokud se nerozpadne). Ne dlouho, byl by vysušený.
Zelenina: Veškerou zeleninu nakrájíme a na jarní cibulce a olivovém oleji orestujeme a poté pomalu dusíme dle chuti, ale měla by trošku křupat takže tak 5 až 8 minut. Ke konci přidáme oregano, dvě špetky. Dvě špetky soli a nakonec chilli podle chuti. Lososa podáváme přelitého koprovou omáčkou.