Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce lososa i s kůží
smetana ke šlehání (mléko)
pár snítek čerstvého kopru
citron
1 malý stroužek česneku
sůl
pepř
olivový olej
hladká mouka
zeleninová směs:
2 rajčata
4 žampiony
1 jarní cibulka
1 cuketa
1 čerstvá paprika
oregano
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Koprový přeliv: Kopr nasekáme na jemno a spaříme na másle ať pustí vůni, přilijeme smetanu(mléko) a rozetřený malý česnek. Vaříme asi 10 minut. Poté přidáme špetku soli a 4 kapky citronové štávy. Nakonec zahustíme jíškou z mouky, dle potřeby.

  2. Lososa osolíme a opepříme a děláme ze všech stran deset minut(dokud se nerozpadne). Ne dlouho, byl by vysušený.

  3. Zelenina: Veškerou zeleninu nakrájíme a na jarní cibulce a olivovém oleji orestujeme a poté pomalu dusíme dle chuti, ale měla by trošku křupat takže tak 5 až 8 minut. Ke konci přidáme oregano, dvě špetky. Dvě špetky soli a nakonec chilli podle chuti. Lososa podáváme přelitého koprovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!