Tvarohová buchta s Margotkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 hrnku vlažného mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 polévkové lžíce kakaa
- hrnek = 250 ml
- Náplň:
- 2 plnotučné tvarohy ve vaničce
- (lze nahradit i polotučnými)
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding
- 2 vejce
- 1 tyčinka Margot
Postup Tvarohová buchta s Margotkou
Postup přípravy receptu
-
Na těsto vyšleháme 2 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme mléko, olej a zamícháme. V další misce smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem tak, aby nezůstaly hrudky a přimícháme do mokré směsi.
Vymažeme hluboký plech máslem a vysypeme kokosem (buchta je potom chutnější) a těsto vlijeme na plech.
Na náplň vyklopíme do misky tvarohy, cukr, vanilkový cukr, vejce a pudingový prášek. Důkladně vyšleháme, aby opět nebyly hrudky a nalijeme na těsto. Je lepší tvarohovou náplň vylít systematicky, aby se na buchtě po upečení vytvořily kopečky (viz obrázek).
Nakonec posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot (nahrubo) a pečeme asi 25 minut při 170°C (při zatřepání by se tvarohová směs neměla třepat).